dimecres, 12 de març del 2014

Per què triar l'Escola Pública? com triar el centre educatiu?

Per què triar l'Escola Pública?

Les mares i pares del Ceip Cervantes de Nules, com a pares compromesos,  sabem que triar el col·legi per al nostre fill/a és una decisió molt important.

 Molts hem passat per esta situació, i et recomanem que prengues la decisió comptant amb suficient informació i sense prejuís, sense deixar-te portar per rumors.

Els col·legis públics estan oberts al barri. La participació de les famílies és molt important. La presència dels pares i mares en la vida del col·legi millora el rendiment dels seus fills en l'escola (segons informe PISA) . Si un cole no és obert, desconfia d'ell.

El millor col·legi és el que integra tots els xiquets i xiquetes, el que no discrimina ni per sexe, ni per condició socioeconòmica, ni per necessitats educatives.

L'escola pública atén a la diversitat, la qual cosa suposa un esforç per a l'escola, però també proporciona una experiència vital als nostres fills.

En l'escola pública es valora l'esforç per aprendre, independentment de la procedència socioeconòmica de nens i nenes.


La escola pública és creativa i innovadora. Els problemes que puga haver-hi en ella -desconfia si en un centre educatiu et diuen que no hi ha problemes- s'afronten, no s'oculten. Per a això es compta amb recursos humans de qualitat.

Els mestres i mestres de l'escola pública són professionals que han accedit al seu lloc de treball després de dures oposicions en què altres s'han quedat arrere. Són persones ben formades i que es continuen formant de manera continu.

 COM TRIAR EL CENTRE EDUCATIU?

Visita els col·legis públics del teu barri, parla amb les persones que estan en ell (equip directiu, famílies, personal docent i no docent) . Un col·legi és quelcom viu, ho fem entre tots."

La nostra experiencia ens diu que és important que el col·legi estiga prop de casa i integrat en el barri.

El teu hijo/a passarà entre 6 i 9 anys en ell, i és important que els seus companys i companyes visquen prop, ja que afavorix l'ajuda entre les famílies, així com que el teu hijo/a puga estar amb els seus amics en el seu temps lliure sense haver de fer grans desplaçaments.

Reunions amb docents, Consell Escolar i AMPA (Associació de Mares i Pares d'Alumnes són espais on com a mares i pares podem participar en el col·legi. Però també en trobades de la Comunitat Educativa, com la setmana cultural, la celebració de carnestoltes, la festa fi de curs, etc.

 Perquè l'ensenyança és gratuïta fins als 16 anys, segons la Declaració dels Drets Humans, desconfia si et demanen el número de compte corrent per a col·laborar regularment amb Fundacions o realitzar activitats extraescolars durant l'horari lectiu. I, recorda, el pagament no significa més.


En molts col·legis públics es formen "cooperativas de material", en les que les famílies d'un mateix curs fan una xicoteta aportació econòmica a principi de curs amb què es posteriorment es fan compres de material educatiu, de manera que a les famílies els ix més barat que si ho compraren cada una d'elles pel seu compte.

 A més, estes compres de material suposen que nuestres fills i filles compartisquen, i compartir és un valor difícilment comprensible si no l'eduquem des que són menuts.

 EL COL·LEGI HO FEM ENTRE TOTS. 

Nosaltres, ELS PARES I MARES del Ceip Cervantes de Nules,  TAMBÉ FORMEM PART D'ELL. ESCULL

L'ESCOLA PÚBLICA!!"